European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: Station88

Rabobank en gemeente Tilburg zorgen voor kruisbestuiving en verbinding

Na het binnenrijden van de rode Ferrari en het binnenvliegen van PushBird, dit keer een succesverhaal wat is ontstaan bij het koffiezetapparaat van Station88. Dit keer gaat het over het verder helpen van een MKB ondernemer. Ook zo benieuwd hoe dat is gegaan? Lees dan vooral met ons mee.

Partners

Robin Melis-Aanen is Accountmanager MKB bij Rabobank Tilburg en omstreken. Net zoals alle andere partners vervullen zij een belangrijke rol binnen Station88. Zo verzorgt Rabobank net zoals de andere partners, een deel van de programmering en zijn zij op donderdag aanwezig bij het inloopspreekuur. Gert-Jan de Vet is ondernemersadviseur bij gemeente Tilburg. Ondernemersadvies van gemeente Tilburg vormt een sparringpartner voor MKB bedrijven op financieel, organisatorisch en commercieel gebied. Daarnaast hebben zij middelen tot hun beschikking om de juiste coaching en ondersteuning in te zetten als dat nodig is. Als partner bemannen zij de linkervleugel van de begane grond van Station88

Samenwerking

Accountmanagers van de Rabobank ondersteunen en faciliteren bestaande en startende ondernemers op het gebied van betalen, sparen, verzekeren en financieringen met als doel om ondernemingen te laten groeien. Daarnaast delen zij kennis en zijn zij actief in het lokale netwerk om zo de verbinding te houden met ondernemers en alle andere partijen die zich ook inzetten voor bedrijven. De samenwerking met ondernemersdesk van de gemeente Tilburg is daar een mooi voorbeeld van. Robin spreekt vanuit haar rol dus veel ondernemers, iedere ondernemer is uniek en heeft andere talenten en kwaliteiten maar ook specifieke behoeftes. Robin sprak een ondernemer die hard werkt en een groeiende omzet heeft. Toch liep hij vervolgens tegen problemen aan omdat hij de financiële,- en administratieve werkzaamheden niet onder controle kreeg.

Inloopmiddagen

Tijdens een van de inloopmiddagen bij Station88 spraken Robin en Gert-Jan elkaar en kwam dit ter sprake. Gert-Jan nodigde de ondernemer uit op gesprek en kon direct vanuit de gemeente een passende oplossing aanbieden. Hij schakelde een externe expert in en samen pakte zij het probleem aan en was de ondernemer niet alleen voor de korte termijn maar ook voor de lange termijn geholpen. Gert-Jan was blij dat Robin deze ondernemer doorverwezen heeft. Bij deze ondernemer kon Gert-Jan vanuit ondernemersadvies de juiste ondersteuning inzetten waardoor deze ondernemer optimaal en in een vroeg stadium geholpen is. In dit geval heeft ondernemersadvies van Gemeente Tilburg een ondernemingstraject ingezet. Waardoor deze ondernemer zijn bedrijf beter heeft kunnen structureren.

Kruisbestuiving

Dankzij dit contact tussen Rabobank en gemeente Tilburg is er nog meer verbinding en kruisbestuiving. Dus heb je als MKB ondernemer een vraag en kom je er zelf niet uit? Schroom dan vooral niet om een afspraak te maken met de Rabobank of gemeente Tilburg, loop bij ons binnen of neem contact met ons op, dan brengen wij je in contact met de juiste adviseur.

Inspiratie

Benieuwd wat ondernemersadvies van gemeente Tilburg nog meer voor jou kan betekenen? Bekijk dan vooral dit filmpje. Of laat je inspireren door de Rabobank en bekijk deze video’s, tips en verhalen van andere ondernemers.

Win-win

Het is mooi om te zien dat deze situatie snel tot een win-win heeft geleid met dank aan goede samenwerking en korte lijntjes die er namens Station88 zijn ontstaan. Dit succesverhaal laat de kracht van Station88 zien. De laagdrempeligheid, elkaar kennen en daardoor snel kunnen schakelen. Ook benieuwd wat Station88 voor jou kan betekenen als ondernemer? Lees dan vooral verder op onze website.