European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Persbericht Door: Make it in Tilburg

Dag van de Ondernemer: geslaagde Tilburgse editie

Vrijdag 16 november was de landelijke Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland. Doel: ondernemers in het zonnetje zetten want zij zijn van ongekende waarde voor ons land. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Ook Tilburg nam deze dag aan om ondernemers te bedanken. Met diverse initiatieven geïnitieerd door gemeente Tilburg (Ondernemersadvies), Citymarketing Tilburg (Make it in Tilburg) en Station88 werden ondernemers beloond voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Ondernemersadvies Bokaal 2018

Gemeente Tilburg kent zo’n 17.000 ondernemers die dagelijks gedreven werken aan een groeiende economie, daarvan worden er zo’n 600 jaarlijks bijgestaan door Ondernemersadvies Tilburg, een dienstverlening van gemeente Tilburg. “Zonder ondernemers zijn we niks”, bevestigde wethouder economie Berend de Vries tijdens de uitreiking van de Ondernemersadvies Bokaal 2018. Deze bokaal werd uitgereikt aan Onias Landveld van The Narrative, Frank Soontiens en Remco Horsten van Kollux, Dewy Baak van Dewy Baak art en Daria Ghani van Kinderdagverblijf Klein & wijs. Vijf ondernemers die vanuit diverse achtergronden allemaal om wisten te gaan met tegenslag en inmiddels een groeiend bedrijf hebben opgebouwd. Berend de Vries: “Deze ondernemers hebben daadkracht laten zien door hoop en moed te houden, ook in lastige situaties. Ze pakten door en hielden de regie in eigen handen. Bewonderenswaardig, vandaar dat zij deze Ondernemers Bokaal meer dan verdienen!” Hun verhalen zijn binnenkort te lezen op makeitintilburg.nl.

Taarten van Cake 5 Exclusive Cakes

Op vijf ondernemerslocaties in Tilburg werden ondernemers getrakteerd op een culinaire verrassing; een overheerlijke taart gemaakt door Cake 5 Exclusive Cakes, een Tilburgs bedrijf dat al diverse prijzen heeft ontvangen en opdrachten uit het hele land krijgt. Pim de Laat, eigenaar Cake 5 Exclusive Cakes: “Dit was zo’n leuke opdracht! We kregen erg veel leuke reacties van de ondernemers. Als ondernemer uit Tilburg dubbel leuk om te doen.”

Bedrijf van de Maand november: Vendor

Speciaal voor de Dag van de Ondernemer werd op 16 november het Bedrijf van de Maand november bekend gemaakt: Vendor. Dit sociale bedrijf heeft de laatste jaren een enorme boost doormaakt, sleept prijzen in de wacht en is een groot ambassadeur en werkgever voor de stad. Wethouder Berend de Vries reikte de prijs uit: “Mooi en fijn om op de Dag van de Ondernemer het Bedrijf van de Maand bekend te mogen maken. Vendor is een landelijk bekende en sterke merknaam. In Tilburg produceren ze innovatieve producten en werken ze veel samen met lokale partijen. Daarnaast bieden ze werkgelegenheid aan meer dan 200 personen, waaronder ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Kortom, een bedrijf dat - net zoals Tilburg - steeds aan de weg blijft timmeren, en de benoeming tot ‘Bedrijf van de Maand’ zeker verdient.”