European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: PEP

Communicatie anno 2018: wat weten jullie van turbotaal?

Communicatie anno 2018


Lees hier de wekelijkse blog van onze partner PEP.

Afkortingen, wie gebruikt ze niet?! Zeker in relatie met de veelvuldige WhatsApp communicatie in de huidige tijd zijn deze niet meer weg te denken. Soms ontvang je een bericht en denk je gelijk: ‘wat wordt hier nu mee bedoelt?’.

Eén van de veelvuldig gebruikte afkortingen van tegenwoordig is FYI, voor diegene die het niet weten: ‘For Your Information‘. Als je het weet is het heel simpel, maar je moet het maar net even weten.

De juiste boodschap Turbotaal: het gebruik van afkortingen bij chatten, sms’en maar zeker ook op social media. Er wordt gretig gebruik van gemaakt! Er is inmiddels zelfs een (kleine) Van Dale verkrijgbaar met alleen maar afkortingen. Eigenlijk is dit vreemd omdat je het risico loopt dat de ontvanger(s) van je bericht niet de juiste boodschap mee krijgen. Waarom niet gewoon zeggen wat je wil zeggen?

Meer weten? Lees hier verder....