European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: Station88

Station 88; De plek waar bedrijven elkaar vinden, versterken en samenwerken om hun klanten nog beter te helpen.

Station88 heeft pas een paar maanden geleden zijn deuren geopend en is nu al volop in bedrijf. Graag nemen we jullie mee in een van de succesverhalen van Station88. Het verhaal startte met het binnenrijden van de op afstand bestuurbare knalrode Ferrari van VDT advocaten bij Stapelfinancieringen. Daardoor ontmoette Niels Leijten van Stapelfinancieringen de marketingman van VDT Advocaten Toby Brokken. Op deze speelse en laagdrempelige manier leerden de mannen elkaar beter kennen en er was meteen een klik. Dit is ook meteen de grote kracht van Station88. Niels Leijten zegt dan over Station88: ‘Niet te strak in het pak, maar op een prettige manier bij elkaar binnen kunnen lopen.’

Stapelfinancieringen

Stapelfinancieringen is gevestigd tegenover de werkplek van Station88. VDT Advocaten is strategisch partner van Station88. Vandaar dat ze elkaar snel konden vinden. Stapelfinancieringen is een bedrijf dat zorgt voor financieringen voor ondernemers. Dit doen zij door verschillende financieringsvormen te combineren. Met hun grote kennis, ervaring en netwerk vinden ze nagenoeg altijd een oplossing. Zo ook voor de klant waar dit verhaal over gaat. Ze waren zelfs al zo ver in het traject dat deze klant binnen twee uur naar de notaris moest voor de hypotheekakte: het sluitstuk van de financiering. Eigenlijk zou de jurist van het accountskantoor van de klant de akte van borgstelling en pandrecht opstellen. Dit was door miscommunicatie echter niet gebeurd en kon binnen twee uur ook niet meer geregeld worden. Zonder deze stukken kon de levering niet doorgaan. De klant zat dus letterlijk met zijn handen in het haar.

De knalrode Ferrari van VDT Advocaten

Toen herinnerde Niels zich de binnenrijdende Ferrari van VDT Advocaten. Hij stak de gang over en kwam Toby weer tegen. Een telefoontje naar het kantoor van VDT Advocaten en het team ging meteen aan de slag voor deze klant. Eline van den Dungen van VDT Advocaten en later ook Wouter van Veldhuizen hebben samen de benodigde stukken opgesteld. Na een uur, wat bellen en aanpassen, waren de stukken aangeleverd. Kortom, binnen 1,5 uur was het voor elkaar en kon de levering doorgaan. Het resultaat: een zeer tevreden en een optimaal geholpen klant voor zowel Stapelfinancieringen als VDT advocaten. Volgens Wouter van Veldhuizen is dit de kracht van Station88: ‘Station88 maakt het laagdrempelig, wij vinden het namelijk fijn als klanten gewoon bij ons aankloppen.’ Dit is ook precies de manier waarop wij werken bij VDT Advocaten. Wij werken niet met traditionele rechtsgebieden, maar met teams die kijken wat wij voor ondernemers kunnen betekenen.’

Een groot belang

In dit geval was het belang erg groot, het ging namelijk om 800.000 euro. Kortom er stond heel wat op het spel. Volgens Niels van Stapelfinancieringen was dit niet gelukt als ze nog op de Bredaseweg hadden gezeten. Het was namelijk een echte spoedklus. Niels vertelde het volgende over VDT Advocaten: ‘Het belang was groot, dus het moest ook goed gebeuren. Daarom was het fijn dat het team van VDT Advocaten met drie man sterk hierop is gedoken. Met als resultaat een levering die toch door kon gaan en een zeer tevreden klant.’ Bovenstaand succes kan alleen als je elkaar ontmoet en op een laagdrempelige manier bij elkaar binnen kunt lopen.

Pandrecht

Wouter van VDT Advocaten gaf aan dat bij het verstrekken van financiering door ondernemers het pandrecht nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Terwijl dit wel een manier is om het risico te dekken en zekerheid te verkrijgen. Dit is niet alleen relevant bij financiering van derden, maar juist ook bij interne financieringen. Banken vragen dit bijvoorbeeld altijd. Bij zijn collega’s die zich bezighouden met faillissementen ziet hij dit nog weleens misgaan. Heb je een vraag of twijfel je ergens over? Klop dan ook aan bij VDT Advocaten. Dit kan op eenzelfde laagdrempelige manier bij Station88.

Station88

Bovenstaand succesverhaal is een van de succesverhalen van Station88. De plek waar bedrijven elkaar vinden, versterken en samenwerken om hun klanten nog beter te helpen. Het is een laagdrempelige en inspirerende plek waar ondernemers vrijblijvend binnen kunnen lopen om te leren, te groeien, te netwerken en antwoord te krijgen op hun ondernemersvragen. Daarnaast biedt Station88 een inhoudelijk programma en zorgt het voor ontmoeting en verbinding.