European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: Bianca Kemper

Symposium na de Troonrede

Op 19 september vond het Symposium na de Troonrede plaats in de Concertzaal te Tilburg. Het symposium dat onder meer gehost werd door Station88 werd geopend door Danny Mekic. Als dagvoorzitter liet hij samen met vier sprekers het licht schijnen op de veranderingen voor de ondernemer. Een mooi moment om te horen hoe de vertaalslag wordt gemaakt vanuit de Miljoenennota richting het MKB. Geert Duysters, hoogleraar Entrepreneurship aan de Universiteit van Tilburg mocht het spits afbijten. Zijn tips zijn om nieuwe technologieën te omarmen, waarbij creativiteit en samenwerken steeds belangrijker worden. Steef Bergakker, trendanalist bij Robeco nam het over en benadrukt dat het bedrijfsmodel doorslaggevend kan zijn voor succes. Na een kort intermezzo van Thijs van Meeberg, winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret, is het de beurt aan Frens Frijs. Zijn passie is mooi om te zien en in zijn verhaal speelt beleving een belangrijke rol. De waarde van beleving, daar kan geen robot tegen op. Positionering speelt een belangrijke rol zowel voor het poppodium als voor de events. Lykle de Vries vertelt over bitcoins en blockchains en de toekomst zonder trusted third parties. Een mooie mix van sprekers met prachtige verhalen. 

Tips voor de ondernemer:

1) Ga aan de slag
2) Zorg dat niemand om je heen kan
3) Timing is key
4) Een leven lang leren voorkomt achterstand
5) Probeer anders te denken, anders ga je het in de toekomst niet snappen

Na afloop was er ter afsluiting een gezellige netwerkborrel.