Masterclass Business Angels - Programma | Station 88
Investeren 09:00 - 17:30
Locatie: Station88

Masterclass Business Angels

Masterclass Business Angels

Business angels leveren financiering voor en praktische ondersteuning in de groei van innovatieve startups (smart funding). Business angels zijn in het algemeen oud-ondernemers die hun bedrijf verkocht hebben en tijd en geld beschikbaar hebben om in andere ondernemingen te investeren. Het blijkt dat succesvolle ondernemers niet automatisch goede investeerders zijn. Door training kunnen business angels worden behoed voor valkuilen en zich bekwamen in screening van investeringscases zodat zij betere investeringsbeslissingen kunnen nemen.

Voor wie is deze masterclass

De masterclass is bedoeld voor startende Business Angels die getraind willen worden in het beoordelen van complexe investerings cases. Daarnaast is de masterclass ook geschikt voor ervaren angel investeerders die een verdieping van hun beoordelingsvaardigheden wensen. De combinatie van best practices van een zeer ervaren business angel met het zelf toepassen in de praktijk, maakt dat de masterclass een solide basis voor het nemen van een investerings beslissing levert.

Programma

De masterclass combineert de lessen van een ervaren business angel met het toepassen van deze kennis in de praktijk. Het programma is toegespitst op de screening activiteiten die de investeringsbeslissing moeten onderbouwen.

De onderwerpen die in de masterclass aan de orde komen, zijn:

- Partijen die innovatieve startups financieren: angel groepen, vroege fase venture capital en andere spelers
- Vaststellen van investeringsstrategie
- Best practices screening proces
- Beoordeling van een bestaande investeringscase
- Term sheet en structureren van de deal
- Persoonlijke ervaringen van een geroutineerde Business Angel

Sprekers:

Irma Borst is CEO van MatchingWINGS dat zich richt op het professionaliseren en bundelen van business angels. Irma heeft naast onderzoekservaring naar alternatieve financiering (crowdfunding) ruime ervaring in het beoordelen van business modellen en financiële business cases.

Pieter Dorsman is voormalig bankier bij UBS en Barclays en momenteel corporate finance consultant. Pieter is Angel investeerder sinds 2002, directeur van een investeringsfonds voor vroege fase ondernemingen en directeur van een Business Angel netwerk in Vancouver. Daarnaast is Pieter met enige regelmaat speker/instructeur voor de Canadese Nationale Angel Organisatie (NACO).

Praktische details

Datum: 11 April 2019
Tijd: 9 – 17.30 uur
Lokatie: Station88, Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg
Prijs: €650 per deelnemer (excl. BTW)

Heb je interesse om deel te nemen, stuur dan een mail naar Matching Wings om je aan te melden.

soortgelijke events