European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: Michael Doove

Netwerken op noren

Starter Michael Doove haalde zijn schaatsen uit het vet en schaatste met ons mee tijdens de Schaatsclinc. Lees hier zijn blog met een knipoog naar het netwerken.

'Netwerken is zeg maar niet echt mijn ding. Hangen aan een statafel en semigeïnteresseerd luisteren naar mensen die eigenlijk al genoeg hebben aan zichzelf als luisterend publiek. Toch is netwerken belangrijk. En als het dan net even anders kan, bijvoorbeeld op ijs, dan dan ben ik erbij!

Net'anders'werken

Netwerken, daar heb ik niets mee. Ik ben op papier gewoon sterker dan op een netwerkborrel. En toen werd er een ‘netwerkborrelschaatsclinic’ georganiseerd door Station88. Tof, was mijn eerste gedachte.

Ik sportief aangelegd (ergens, geloof het of niet), en heb in een ver verleden geschaatst op ijshockeyschaatsen. Kon ik mooi indruk maken op anderen door te schaatsen in plaats van te praten. Ja, dat leek me wel wat.

Naïeve zelfoverschatting

Daarom meldde ik me vol enthousiasme, naïviteit en zelfoverschatting aan. Maar toen dan de clinic met rasse schreden dichterbij komt, begin ik toch terug te krabbelen. Ajax moest voetballen, ik heb een zwakke knie en ‘je moet geen dingen doen waar je geen zin in hebt’.

Lees hier hoe het verder ging...

Dank je wel Michael van Voorstraks voor je leuke én leerzame blog over de Schaatsclinic!