European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: PEP

Een sneakpreview in het universum van Doloris

Als je bij Station88 uit het raam kijkt, dan kijk je recht op het pand waar Doloris binnenkort opengaat. Het surrealistische doolhof met aansluitende horeca. Station88 mocht als bijna-buren samen met haar partners en ondernemers van gebouw 88 als een van de eerste een kijkje nemen in Doloris. Een heuse sneakpreview in ’s werelds enige surrealistische doolhof. Onze partner PEP heeft op basis van de sneakpreview dit artikel geschreven.

Surrealistisch doolhof

Maar wat is een surrealistisch doolhof precies? Moeilijk te zeggen, wij zijn er geweest en we weten het eigenlijk ook nog niet precies. Wel belangrijk om te vermelden dat we niet de ‘echte’ Doloris experience hebben gehad, er werd namelijk nog hard gewerkt om het doolhof af te maken voor de opening in mei. Wel werd duidelijk dat het doolhof er alles aan doet om je in het ‘universum’ van Doloris te zuigen. Al je zintuigen worden bespeeld en het doolhof zal je tegelijkertijd van je à propos brengen én je uit je comfortzone trekken. Het doolhof doorkruis je in principe in je eentje, wel kun je andere mensen tegenkomen tijdens je ontdekkingsreis door Doloris.

Doloris speelt met zwaartekracht, akoestiek, licht en geluid

De afgelopen acht maanden hebben 20 verschillende kunstenaars hard gewerkt aan het doolhof. Geen twee kamers zijn hetzelfde. Doloris speelt met zwaartekracht, akoestiek, licht, geluid en eigenlijk alles wat je kan bedenken om de bezoekers zintuiglijk op hun donder te geven. Je gaat kruipen, lopen en glijden. Er zijn verschillende routes en verdiepingen; sommige makkelijk, sommige wat moeilijker. Geen twee mensen zullen het doolhof op dezelfde manier ervaren. De geschatte tijdsduur is tussen de 45 en 75 minuten, maar dit heb je volledig zelf in de hand. Zie je de uitgang, maar ben je nog niet klaar met ontdekken? Dan kun je gewoon omdraaien en andere routes proberen.

Doloris rooftopbar

Naast het doolhof komt er ook de Doloris rooftopbar, waar je zintuigen geprikkeld worden met eten, drinken en smaken. Als je binnenkomt wacht je in de rooftopbar tot de gatekeeper van Doloris je naar het doolhof zal leiden. Je kunt de rooftopbar overigens ook gewoon bezoeken zonder deel te nemen aan het doolhof. Je zit er heerlijk in de zon én kijkt uit over heel de stad.

Presale

De sneakpreview heeft ons ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar het eindresultaat en we staan te popelen om het universum van Doloris te betreden. Doloris opent haar deuren in mei 2019 voor het publiek. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar in de presale. Mis het niet!