European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Blog Door: ASEGA Media & Communication

Ontmoet HLB van Daal bij Station88

Onlangs veranderde HLB Van Daal Adviseurs en Accountants de gehele uiting met een nieuwe slogan ‘Together we make it happen’, een nieuw logo en een nieuwe strategie. Als onderdeel van deze strategie ontwikkelde HLB Van Daal het HLB Challenge & Control programma.

Het inzicht dat je krijgt uit het Challenge & Control programma helpt je met het bereiken van je doelen en vol vertrouwen de juiste zakelijke beslissingen te nemen. Om toegankelijker te worden voor de startende ondernemer én de gevestigde mkb’er, sloeg HLB Van Daal de handen ineen met Station88 en bundelden ze hun krachten voor een samenwerking. Zo werd HLB Van Daal strategisch partner van Station88.

Communicatie zonder hindernissen

Als strategisch partner van Station88 denkt HLB Van Daal actief mee in de ontwikkeling van het ‘huis voor ondernemerschap en innovatie’. HLB Van Daal biedt lezingen aan over diverse onderwerpen en zijn aanwezig tijdens de inloopdag. Iedere donderdag komen ondernemers vanuit de regio binnenlopen met vragen over boekhouding, huisvesting, bedrijfskunde en nog veel meer. “Doordat alle partners bij elkaar zitten, worden kennis en kracht gebundeld”, vertelt Edwin van Iersel, partner en accountant. “Op deze manier worden ondernemers direct en goed op weg geholpen. Wat wij niet weten, weet onze buurman misschien wel.” Dolf Baetsen, bedrijfsadviseur, vult aan: “Er wordt nooit vanuit één discipline naar een vraagstuk gekeken, dat doen we allemaal samen. De vraag wordt gesteld aan verschillende partners en wij kunnen direct doorverwijzen. Dit gebeurt op locatie, zonder dat daar een muur of telefoongesprek tussen zit.”

Inspirerende werkomgeving

Bij HLB Van Daal realiseren ze zich hoe belangrijk verbinding is. Dit straalt HLB Van Daal onder meer uit met de slogan ‘Together we make it happen’. Door middel van de samenwerking met Station88 gaat HLB Van Daal met meer ondernemers in gesprek om vragen te beantwoorden en eventuele problematiek te bespreken. Dolf: “Naast functioneel overleg, vinden we informele gesprekken tussen de verschillende disciplines erg waardevol.” Deze gesprekken houden de medewerkers van HLB Van Daal maar al te graag in de inspirerende omgeving van Station88. “Station88 is voor ons echt een uitvalsbasis geworden, waar we graag komen”, licht Dolf toe. “Deze omgeving maakt de gesprekken soms ook wat gemakkelijker.”

Samen doelen bereiken

Dankzij het ‘HLB Challenge & Control programma’ krijgen ondernemers inzicht in de financiële en strategische situatie van hun bedrijf. De ondernemer wordt naar zijn of haar doelen en wensen gevraagd, tevens wordt gekeken naar de knelpunten om deze doelen te bereiken. Ook actieve financiële monitoring door HLB Van Daal is onderdeel van het programma. “Daarnaast worden kwartaalgesprekken gepland, waarbij de strategie wordt besproken en knelpunten worden aangepakt. Ondernemers moeten zich niet laten leiden door de waan van de dag. Veel knelpunten kun je oppakken en daarmee aan de slag gaan. Het is ook belangrijk om niet alles tegelijk proberen te tackelen, zo houden we de focus”, vertelt Dolf.

Continu vooruit blijven gaan

Ook HLB Van Daal heeft met vooroordelen over accountancykantoren te maken. “Klanten zijn bang voor de meter die gaat lopen”, zegt Edwin. Bij HLB Van Daal is de intake altijd vrijblijvend. Na dit eerste adviserende gesprek wordt er gekeken naar een eventueel vervolg. Edwin: “We hopen dat mensen die de lezingen bezoeken ook met vragen bij ons terugkomen en niet alleen op gezette tijden.” Daarnaast is in het hoofd van veel ondernemers het dienstenpakket van accountants nog vrij beperkt. “De core business zit veel meer in de vaststelling van de doelen en dromen van de ondernemer en hier willen wij graag samen met hen achter komen”, vertelt Edwin. “De beste reactie is: ‘Oh, we wisten niet dat jullie dat ook deden’.” HLB Van Daal wil privédoelen en bedrijfsdoelen vaststellen en aan de hand hiervan de onderneming bijsturen. “Alle gesprekken die we met ondernemers voeren brengen je vooruit. Wanneer een ondernemer met nieuwe ideeën bij een gesprek weggaat, dan is het een goed gesprek geweest”, aldus Dolf. “Als uiteindelijk de inloop te groot wordt en Station88 te klein is, dan hebben wij ons doel bereikt.” Wij nodigen hierbij alle ondernemers van harte uit om met ons in gesprek te gaan. HLB Van Daal is er ook voor startende ondernemers.”

Jeroen Aarts | Photography