Slotevent Move2Social

Donderdag 4 juli deelden de diverse ambitieuze ondernemers achter 11 sociale ondernemingen hun initiatief. Het podium daarvoor was het slotevent van de tweede editie van Move2Social Hart van Brabant. Rabobank Hart van Brabant, was goed gastheer.

Sinds de start van het programma, begin mei, hebben de ondernemers hard gewerkt aan het businessplan voor hun sociale onderneming. Via workshops, expertsessies en coaching gericht op ontwikkelen van een passend verdienmodel. Ter afsluiting van de gezamenlijke reis gaven ze één voor één een pitch voor een grote groep belangstellenden en netwerkpartners.

Belang van sociaal ondernemerschap voor de regio

Met het welkomstwoord van directeur bedrijvenRob van de Put van Rabobank Hart van Brabant (partner van Station88) en programmamaker van Station88 Bianca Kemper, over het belang van sociaal ondernemerschap voor de regio, werd het event geopend. Sociaal ondernemers zorgen volgens de twee partners van het programma voor een positieve impact op de samenleving. Mits hun bedrijf duurzaam en solide is opgezet en daarbij dus ook aandacht wordt besteed aan de zakelijke kant van het ondernemerschap. Move2social creëert een energiek netwerk van contacten en expertise, waarmee sociaal ondernemers ook deze stap voorwaarts kunnen zetten.

Podium voor sociaal ondernemers

Na dit hartelijk welkom was het podium aan de sociaal ondernemers. Te weten: Couching, Stichting Sinds 1965, Prakrti, Yadu, Tilburg junior, Verdien je Ticket, ASD Montageservice, Game Café, Dress Case, Poel Concept en Koffiebar Just Puur. Zij presenteerden hun initiatieven om op een ondernemende manier maatschappelijke impact te realiseren in Hart van Brabant en omstreken.

Elke pitch werd afgesloten met een concrete (hulp)vraag aan de aanwezige financiers, overheden en maatschappelijke instellingen. Zij wisten de sociaal ondernemers daarmee verder te helpen met hun antwoorden en hulp.

Lees het gehele persbericht op de website van Move2Social.